Expositie Uitgekiend!

Erik Stokker en Maya Mastwijk

Galerie Mozaiek Zuidlaren

Kunstenaarspaar Erik Stokker en Maya Mastwijk exposeren met hun werken in Galerie Mozaiek. De expositie ‘Uitgekiend!’ is te zien van donderdag 11 mei tot en met 23 juli 2023. Dit kunstenaarspaar heeft uitkienen en geduld tot een nieuw level gebracht.

Erik maakt ragfijne pentekeningen met de rOtring pen. Deze van origine grafische pen is diepzwart en geschikt voor scherpe lijnen en details. Dat is terug te zien in de tekeningen! Met veel geduld zijn uitgekiende vormen, ritmes en veel details op papier gezet. Soms realistisch, soms abstract en vaak werelden van stippen en lijnen. De vormen nodigen je uit om in het werk te kruipen en Erik zijn wereld mee te beleven. Uitgekiend!

De abstracte sculpturen van Maya zijn uitgekiend in balans. Van zorgvuldig bij elkaar gezochte afgedankte spullen, die ze uit elkaar haalt, zijn met veel geduld ruimtelijke werken gemaakt die de grens tussen staan en vallen zo dicht mogelijk benaderen. Terwijl de compositie schijnbaar logisch en voor de hand liggend is, is het vaak verrassend hoe de sculpturen in balans kunnen blijven. De werken bestaan namelijk alleen uit het materiaal. Dit wordt niet vastgezet met lijm, schroeven of dergelijke. De balans die zo ontstaat, is essentieel. Uitgekiend!