Eerdere exposities

Expositie is voorbij

Expositie Uitgekiend!

Kunstenaarspaar Erik Stokker en Maya Mastwijk exposeren met hun werken in Galerie Mozaiek. De expositie ‘Uitgekiend!’ is te zien van donderdag 11 mei tot en met 23 juli 2023. Dit kunstenaarspaar heeft uitkienen en geduld tot een nieuw level gebracht.


Expositie is voorbij

Expositie Vijftientwee

Maar liefst 12 kunstenaars van de donderdagavond groep bij Atelier Vijftientwee exposeren hun werken in Galerie Mozaiek. De expositie is te zien van vrijdag 3 februari tot en met 7 mei 2023.

Atelier Vijftientwee is opgericht door Anita Wijchertjes in 2010, om precies te zijn… op 15 februari. De naam van het atelier is de datum waarop zij is gestart. Van maandag tot en met vrijdag wordt hier lesgegeven aan groepen op de middag en de avond.


Expositie is voorbij

Expositie Drents Schilder Genootschap

Maar liefst 21 kunstenaars van het Drents Schilder Genootschap (DSG) exposeren van 9 september 2022 tot en met 29 januari 2023 in Galerie Mozaiek.

Het Drents Schilders Genootschap werd in 1954 opgericht door een aantal vooraanstaande, in Drenthe wonende en werkende, kunstenaars. De belangrijkste taakstelling was aanvankelijk het verbreiden van beeldende kunst in Drenthe. Door het orga­niseren van exposities werd aan dit ideaal vorm gegeven.
Inmiddels is het DSG uitgegroeid tot een groep van 37 beelden­de kunstenaars die allen op enigerlei wijze met Drenthe ver­bonden zijn. In de loop der jaren hebben zich ook grafici, keramisten, ruimtelijke vormgevers en fotografen bij het DSG aangesloten.


Expositie is voorbij

Kunst met stof

Van 8 september t/m 19 oktober 2022 is er een bijzondere expositie te bewonderen bij Mozaiek in Zuidlaren. De expositie is te zien in het theater van de locatie. De expositie werd samengesteld naar aanleiding van een activiteit binnen een aantal van onze locaties, waarbij kunst de hoofdrol speelde. Vanuit bewoners en cliënten van De Noorderkroon in Roden, werd de interesse geuit om een activiteit met kunst te doen. Ter inspiratie werd vervolgens programma van Jasper Krabbé, De Blauwe Hond, bekeken. Daar ontstond het idee om iets met trouwjurken te gaan doen.


Expositie is voorbij

Dementie

Van 15 juli t/m 28 augustus 2022 exposeert Janneke Boer bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Als autodidact heeft Janneke zich vanaf 20-jarige leeftijd laten scholen bij verschillende kunstenaars waarbij Tine Marsman een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van haar beeldtaal. Ze heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar technieken, beeldtaal en persoonlijke ontwikkeling in haar werk.


Expositie is voorbij

Viltschilderijen

Van 20 mei tot en met 3 juli exposeert Jantina Boonstra haar viltschilderijen in Galerie Mozaiek. Inspiratie haalt Jantina Boonstra voornamelijk uit de natuur. De ontwerpen zijn herkenbaar, soms abstract maar altijd kleurrijk. De viltschilderijen voor de expositie zijn: het wad, vogels, bloemen en fantasie.

In haar ‘wol schilderijen’ combineert ze naald- en natvilten en hand- en machinaal borduren. Ze gaat intuïtief te werk en het schilderij wordt laag over laag opgebouwd, de kleuren leiden haar. De materialen die ze gebruikt zijn verschillende soorten wol, garens, vezels, stofjes, zijde, sjaaltjes en soms kraaltjes.


Expositie is voorbij

Johannes Blonk

Van 18 maart t/m 15 mei 2022 exposeert Johannes Blonk bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Johannes Blonk (1959) is een beeldend kunstenaar in de abstract geometrische kunst en hij creëert driedimensionale kunstobjecten. Zijn technische achtergrond en liefde voor moderne architectuur en design zult u zeker in zijn werk terugvinden evenals zijn drang naar minimalisme.


Expositie is voorbij

Saskia Dingelstad

Van 12 januari t/m 8 maart 2022 exposeert Saskia Dingelstad bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Saskia Dingelstad (1964) is van oorsprong industrieel ontwerper. Ze maakte ruim 8 jaar geleden de keuze om verder te gaan als vrij kunstenaar. Ze is een maker, nieuwsgierig, ze kijkt, associeert en verbeeldt.


Expositie is voorbij

Verrassend NKK

Vanaf 29 oktober tot en met 2 januari 2022 exposeert Kunstenaarscollectief Noordelijk Kunst Kader 2020 bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Kunstenaarscollectief Noordelijk Kunst Kader 2020 is ontstaan vanuit de gedachte; alleen is maar alleen, samen sta je sterker en kun je elkaar stimuleren en inspireren. Gezamenlijk met hun kunst naar buiten treden is het doel.


Expositie is voorbij

Een zoektocht naar oorsprong en vergankelijkheid

Van 25 augustus tot en met 24 oktober 2021 exposeert Jacintha Reijnders bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Jacintha Reijnders genoot haar opleiding als beeldend kunstenaar in de tachtiger jaren aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij werkt vanuit haar atelier in Haarlem. Jacintha werkt met vele materialen, met ei-tempera (verf op ei-basis), met materie en allerlei aarde-pigmenten.