From 'Mystic Fields' to 'Cosmic Rhythms’

Koen De Keyser

Galerie Mozaiek Zuidlaren

Na zijn afstuderen aan de gerenommeerde modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen in 1990, bekleedde hij gedurende 30 jaar de rol van ontwerper voor diverse nationale en internationale merken. Ondanks zijn succesvolle carrière in de modewereld begon hij tegen het einde een verlangen te voelen naar meer artistieke vrijheid. Zijn liefde voor moderne kunst, architectuur, design en vooral voor de schoonheid van de natuur, het universum en het leven zelf, dreef hem tot een carrièreswitch naar de schilderkunst.

De artistieke vrijheid vond hij in de Abstract Expressionisme-beweging van de jaren '40 en '50 in Amerika. Deze beweging gaat over het creëren van grote, abstracte werken, vaak zonder herkenbare afbeeldingen van objecten, mensen of landschappen. Het accent ligt op het uiten van innerlijke emoties en gevoelens door spontane en intuïtieve gebaren en bewegingen, soms met het gehele lichaam. De kunstwerken die hieruit voortkomen, kenmerken zich door hun onvoorspelbaarheid, energie en persoonlijke band met de kunstenaar. Het gebruik van monochrome kleuren of een breed scala aan felle kleuren is gebruikelijk, waarbij de werken vaak complex en gelaagd zijn met een combinatie van verfijnde en ruwe texturen om diepte en beweging te suggereren.

CAESAR art studio heeft als doel deze stijlen en technieken te verkennen, geïnspireerd door invloedrijke kunstenaars zoals Jackson Pollock, Barnett Newman, Willem de Kooning en vele anderen uit het Abstract Expressionisme. Elke kunstenaar bracht een uniek perspectief, bijdragend aan de enorme dynamiek van deze beweging. Ook andere gelijktijdige bewegingen, waaronder de Gutai-beweging met Kazuo Shiraga in Japan en L'Art Informel met Pierre Soulages, Karel Appel, Bram Bogart en Jean-Paul Riopelle, verdienen een plekje op dit boeiende lijstje.

Impressie

Bekijk hier de fotografie en videos