Illustratoren

Douwe Dijkstra, Jan Hamstra, Maarten Huizing, Jaime Jacob, Anne Margot Stapert, Tsjisse Talsma, Senne Trip, Megan de Vos, Kalle Wolters (samen Knetterijs) en Reinout Dijkstra, Myriam Keijzer, Ilse Moelands, Emma Ringelding, Rianne Stremmelaar, Nine van Vuren.

Galerie Mozaiek Zuidlaren

Tijdens de eindexamenpresentatie van Academie Minerva Groningen in 2016 waren beeldend kunstenaar Hans Boer (verantwoordelijk voor de tentoonstellingen in Galerie Mozaïek te Zuidlaren) en Han Steenbruggen (directeur/conservator van Museum Belvédère) onder de indruk van het werk van de afdeling illustratie. Met een keuze voor negen van deze illustratoren - die samen het collectief Knetterijs vormen - en aangevuld met zes illustratoren die in 2015 of 2016 zijn afgestudeerd aan ArtEz Zwolle, willen zij hun werk op beide locaties tonen.

Namen  van de kunstenaars: Douwe Dijkstra, Jan Hamstra, Maarten Huizing, Jaime Jacob, Anne Margot Stapert, Tsjisse Talsma, Senne Trip, Megan de Vos, Kalle Wolters (samen Knetterijs) en Reinout Dijkstra, Myriam Keijzer, Ilse Moelands, Emma Ringelding, Rianne Stremmelaar, Nine van Vuren.

De presentaties in zowel Galerie Mozaiek te Zuidlaren als in een kabinet van Museum Belvédère geven een verscheidenheid aan beelden gemaakt door jonge illustratoren uit het Noorden van het land: boeken, verpakkingsmateriaal, stripverhalen, posters en linosnedes. Bovendien zijn in Galerie Mozaiek ook nog animaties te zien.