Van niets naar iets

expositie van Auke Terpstra

Galerie Mozaiek Zuidlaren

Van 22 juni tot en met 22 augustus 2021 exposeert Auke Terpstra bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Door te verzamelen, vormen te vinden, met verschillende materialen te experimenteren en een grote dosis fantasie ontstaan er kunstwerken die van tevoren niet bedacht zijn. Toeval speelt daarbij een grote rol. Door bijvoorbeeld materialen, gevonden in en om het huis, toe te voegen aan papier-maché ontstaat een basisvorm. Deze bouwt hij vervolgens uit totdat de juiste balans is gevonden. Door het gebruik van verschillende soorten papier en zelfs stof in de papier-maché ontstaan er structuren die de fantasie prikkelen. Zijn schilderijen, tekeningen en objecten ontstaan tijdens het werken eraan, puur vanuit de ‘mind’. 

Auke Terpstra werd geboren in Bolsward en verhuisde na het behalen van zijn MAVO diploma naar Apeldoorn. Al op jonge leeftijd begin hij met experimenteren van het bewerken en beschilderen van verschill'ende materialen. Toen hij in 1996 op een zandstrandje zat in Borger, Drenthe, werd hij 'gevangen' door een vader die met zand en water aan het spelen was met zijn zoontje. Door het zand door zijn handen te laten gaan kwam het op een bult, het water verdampte en er ontstond een bouwwerk. Hij is dat met zijn 2 zoontjes ook gaan doen. Hele burchten werden er gebouwd. Totdat het in elkaar viel. Daar is toen eigenlijk het begonnen... van niets naar iets.

 

Informatie coronavirus
Vanzelfsprekend hanteren wij de richtlijnen omtrent het coronavirus. Houd 1,5 meter afstand van anderen, volg de richtlijnen die bij de ingang zijn aangegeven en stel uw bezoek uit wanneer u koorts heeft of klachten passend bij het coronavirus. Een volledig overzicht van de richtlijnen voor het bezoeken van onze locatie vindt u hier.

Impressie

Bekijk hier de fotografie en videos