Zuidlaren van toen

expositie van Bineke Terpstra

Galerie Mozaiek Zuidlaren

Van 23 oktober t/m 6 december 2020 exposeert in Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Over het algemeen wordt de schilderstijl van Bineke Terpstra gevarieerd genoemd hetgeen waarschijnlijk te maken heeft met het 25 jaar les geven waarbij ingespeeld moest worden op de stijl van elke leerling. Ze experimenteert ook graag met allerlei technieken. Doch voor deze aquarellenexpositie heeft zij een uitzondering gemaakt en zich vooral toegelegd op monumentale gebouwen en nostalgische plekjes van oud Zuidlaren uit de tijd van haar vader en haarzelf. Ze koos voor aquarelverf in de kleur sepia om de beoogde oudheid te versterken.

Bineke Terpstra schilderde jaren geleden een aquarel vanaf een oude ansichtkaart van Zuidlaren als cadeautje voor haar vader. Hij was enthousiast en gaf haar boekjes over oud Zuidlaren. Daaruit schilderde zij af en toe kenmerkende plekken en monumentale gebouwen, soms meer voor hem dan uit eigen behoefte. Aquarelleren is één van de moeilijkste schildertechnieken omdat alles in een keer goed moet. In het tentoongestelde werk is met penseel veel tekenwerk verricht en de vele details werden vaak in verloren uurtjes aangebracht. Er worden tijdens de expositie geen werken verkocht omdat het gehele oeuvre na 6 december wordt geschonken aan de Historische Vereniging Zuidlaren.

Reserveren
Wij willen u vragen om uw bezoek aan onze Galerie telefonisch te reserveren tijdens kantooruren via 050 – 409 32 00. Zo zijn wij in staat om het aantal bezoekers te stroomlijnen. Bij uw bezoek aan Galerie Mozaiek worden uw persoonsgegevens vastgelegd i.v.m. evt. bron- en contactonderzoek van de GGD. Uw gegevens worden alleen voor dit doel bewaard en na zes maanden vernietigd.
Met bovenstaande maatregelen sluiten wij aan bij de geldende richtlijnen voor de cultuursector vanuit de overheid.

Informatie coronavirus
Vanzelfsprekend hanteren wij de richtlijnen omtrent het coronavirus. Houd 1,5 meter afstand van anderen, volg de richtlijnen die bij de ingang zijn aangegeven en stel uw bezoek uit wanneer u koorts heeft of klachten passend bij het coronavirus. Een volledig overzicht van de richtlijnen voor het bezoeken van onze locatie vindt u hier.